A McLaren új üzleti vezetője: Az ismerős név, amely felel az üzleti ügyekért

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Ismerős név intézi mostantól a McLaren csapatának üzleti ügyeit

Carlin, aki korábban vezette a Rodin Carlin Formula 3-as és F1 Academy csapatát, valamint az Extreme E-ben a Team X44-et, most a McLaren Forma-1-es tevékenységeit fogja felügyelni. Ő lesz felelős a McLaren 2024-es F1 Academy-jelenlétéért is. Januártól kezdve közvetlenül jelent Andrea Stellának, a csapatfőnöknek.

Carlin jól ismert név a nemzetközi motorsportban, és már számos bajnokságban dolgozott vezetői szerep előtt. Eredetileg sajtós és marketinges volt, majd 2011-ben lett a férje, Trevor által irányított csapat kereskedelmi igazgatója. 2022-ben kapta meg a megbízott csapatfőnöki szerepet, és a feladata volt biztosítani a csapat sikeres szereplését több sorozatban is.

A Carlin tavaly egyedülállóan jól szerepelt a brit F4-ben, az FIA F3-ban, az FIA F2-ben, az Indy Lightsban, az IndyCarban és az európai és ázsiai Le Mans-sorozatban. Összesen 470 futamot nyertek és 30 bajnoki címet szereztek 1999 óta. Több mint harminc pilótát vezettek az F1-be.

A McLaren reméli, hogy Carlin hozzájárul az erősebb befejezéshez a 2023-as szezonban. Norris is jól ismeri a Carlint, mivel az utánpótlás-sorozatokban náluk versenyzett, és fontos szerepet játszik a McLaren csapatban. A tartalékpilóta, Pato O’Ward pedig egyre biztosabb abban, hogy egy nap ő is versenyez majd a Forma-1-ben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések